Neljä Askelta Anteeksiantoon Työarkki

Tämä työarkki auttaa sinua työskentelemään neljän askeleen läpi. Lataa Ilmainen Kirja

  1. Kuka ja Mitä

Ajattele henkilöä, jolle sinun täytyy antaa anteeksi, ja miksi sinun tulee antaa anteeksi, ja kirjoita yksityiskohdat seuraavaan:

Minä haluan antaa anteeksi (kenelle)___seuraavan asian __

Tämä luo lauseen siitä, kenelle sinun tulee antaa anteeksi ja mitä sinun tulee antaa hänelle anteeksi.

Esimerkkejä:

Haluan antaa Tainalle anteeksi sen, että hän varasti poikaystäväni. Haluan antaa Jussille anteeksi sen, että hän aina löi minua, kun olin lapsi. Haluan antaa isälleni anteeksi sen, ettei hän rakastanut minua tarpeeksi.

  1. Myönnä itsellesi mahdolliset esteet, ja aloita niiden irroittaminen

Kirjoita lause mistä tahansa tunteista, jotka saattavat estää sinua antamasta anteeksi tämä tilanne, kuten viha, kipu, pelko, kateus, halu kostoon, jne.

Haluan nyt päästää irti seuraavat tunteeni _____

Esimerkkejä:

Haluan nyt irrottautua vihan ja pelon tunteistani. Haluan nyt irrottautua vihan, katkeruuden ja kaunan tunteistani. Annan nyt surun, kivun ja kurjuuden tunteeni mennä.

  1. Edut

Tee lista syistä, miksi haluat antaa anteeksi, ja kirjoita sitten lause niistä. Mitä hyötyä saisit anteeksiannosta? Miltä sinusta tuntuisi, miten asenteesi olisi parempi? Miten käytöksesi olisi parempi? Tämä auttaa vahvistamaan haluasi ja motivaatiotasi antaa anteeksi.

Tee lause listaten edut, jotka saat antamalla anteeksi. Tee tämä täydentämällä alla oleva lause kirjoittamalla tunteet, jotka odotat tuntevasi sen jälkeen, kun olet antanut anteeksi. Käytä mieluummin myönteisiä tunteita ennemmin kuin kielteisten tunteiden puutetta (“rauhallisempi” eikä “vähemmän pelokas”). Ymmärrän, että tämän tilanteen anteeksianto hyödyttää minua, koska tunnen olevani _____

Esimerkkejä:

Ymmärrän, että antamalla äidilleni anteeksi hyödyntää minua, sillä tunnen olevani onnellisempi, terveempi ja rauhallisempi. Ymmärrän, että antamalla anteeksi Jussille hyödyntää minua, sillä tunnen olevani vapaa, rakastava ja voin jatkaa normaalia elämääni.

  1. Sitoumus

Tee lause, joka vahvistaa ja lujittaa aikomustasi antaa anteeksi. Tässä askeleessa julistat aikomuksesi antaa henkilölle anteeksi, ja vakuutat valintasi elää viisaammasta ja korkeammasta näkökulmasta.

Sitoudun antamaan anteeksi _____ (henkilö) ja hyväksyn sen rauhan ja vapauden, jotka anteeksianto tuo.

Rakenna Anteeksiantosi Julistus

Nyt rakennat Anteeksiannon Julistuksen yhdistämällä lauseet, jotka loit yllä olevassa.

Esimerkki 1: Haluan antaa Jaanalle anteeksi. Haluan päästää irti katkeruuden ja kaunan tunteet. Myönnän, että anteeksianto hyödyttää minua, sillä olen onnellisempi, terveempi ja rauhallisempi. Sitoudun antamaan Jaanalle anteeksi, ja hyväksyn rauhan ja vapauden tunteet, jotka anteeksianto tuo mukanaan.

Esimerkki 2: Haluan antaa isälleni anteeksi sen, että hän ei rakastanut minua tarpeeksi. Haluan nyt päästää irti vihan, pettymyksen ja kaunan tunteeni. Myönnän, että hyödyn anteeksiannosta, sillä tunnen olevani vapaa, rakastava ja eloisampi. Sitoudun antamaan isälleni anteeksi, ja hyväksyn sen, miten tämä suo minulle mahdollisuuden olla onnellisempi ja rakastavampi muita kohtaan.

Käytäntö

Valitse itse miten kauan käytät näitä Neljää Askelta (7 päivää, 21 päivää, jne) ja mihin aikaan päivästä teet sen. Tee se vähintään kolme kertaa joka istunnolla, kirjoita ylös askeleet, jos mahdollista, tai sano ne joko ääneen, tai hiljaa mielessäsi joka istunnolla.

Kun toistat askeleet saatat huomata, että tunteesi muuttuvat (esim. Askeleessa 2 vihasi muuttuu pettymykseksi jne). Jos näin käy, niin vaihda vain sanasi kuvaamaan sen hetkisiä tunteitasi parhaalla katsomallasi tavalla. Saatat huomata, että kun olet käynyt nämä kaikki askeleet läpi muutaman kerran, halusi antaa anteeksi on paljon voimakkaampi. Tämä on hyvä merkki, erityisesti jos alat nähdä kaikki ne edut, joita tulet saamaan (ja läheisesi saavat) kun opit antamaan anteeksi. Lataa Kirja

Jonkin ajan kuluttua saatat tuntea, että sinun ei tarvitse tehdä kaikkia neljää askelta, ja voit silloin käyttää vain Anteeksiannon Julistusta Neljännestä Askeleesta kunnes tunnet olevasi valmis lopettamaan.

Päästäksesi irti vanhoista tunteista, sinun tulee ehkä käyttää muita tunteiden purkauskeinoja, kuten jutella asioista ystävän kanssa, tai käydä terapeutin luona. Kun työskentelet tämän kanssa, saatat löytää yllättäviä tunteita ja kauan sitten unohdetut muistot saattavat nousta tietoisuuteen. Anna niiden vain tulla ja mennä, tai jos tarvitset tukea, hae sitä.

Jos uskot korkeampaan henkiseen voimaan, on ainoastaan luonnollista, että haluat tämän olevan osa Anteeksiannon menetelmääsi. Lisää vain loppuun lause esim. “Pyydän Jumalan apua anteeksiantoon ja vapautumiseen”, tai “Kutsun ja hyväksyn Jumalan armon auttamaan minua antamaan anteeksi.”

Written by: William Fergus Martin

Lataa Ilmainen Kirja

Neljä Askelta Anteeksiantoon

Neljä Askelta Anteeksiantoon PDF

Voimakas tie vapauteen,

onneen ja menestykseen

William Fergus Martin

ISBN: 978-1-942573-94-4